אז קניתם בשר, ודגים, וסלטים. חיממתם את הגחלים, וצליתם והתמלאתם עשן. בשביל אוכלי המתוקים לא משנה כמה אוכל יש על השולחן או בבטן, על הקינוח אי אפשר לוותר. בחום הזה, הדבר האחרון שמתחשק לי הוא לאפות עוגה. ואחרי האכלת חבורת מבוגרים ועדר ילדים אצלי בחצר, אני רוצה קינוח קליל להכנה, טעים ואם אפשר, שיעשה גם רושם. כדורי גלידה מצופים הם דוגמה נהדרת להפיכת מצרכים יומיומיים למשהו חגיגי ויוצא דופן. ילדים או מבוגרים, אין אחד שיעמוד בפניהם.
להכנת כדורי גלידה מצופים תזדקקו לשני מרכיבים: גלידה וציפוי.
הבחירה הטבעית להכנת כדור גלידה היא גלידה בטעם וניל שיכולה להתאים את עצמה לאיזה ציפוי שתרצו. רוצים להתפרע? נסו גלידת בננה בציפוי פקאנים מסוכרים. שומרים כשרות? נסו גלידת פרווה או שרבט. בכל מקרה הציפוי הפריך יגנוב את ההצגה.
דבר ראשון, בחרו לכם ציפוי.
אם זה אגוזים קלויים (עם או בלי פצפוצי שוקולד)
או סוכריות לילדים
ופזרו ממנו בנדיבות על קרש חיתוך.
עכשיו טבלו לכם כף גלידה מתוחכמת או כף פושטית מהמגירה במים וגרפו בעזרתה מספיק גלידה לכדור בגודל אגרוף.
בעזרת הידיים (חבשו כפפות פלסטיק אם לא מתחשק לכם להתלכלך) צרו במהירות כדור מהגלידה וגלגלו בציפוי עד כיסוי מלא.
הניחו בצלוחית ואשפזו בפריזר עד לזמן ההגשה. אם בכוונתכם להגיש את כדורי הגלידה שלכם רק למחרת, חכו שלוש-ארבע שעות ועטפו כל כדור בניילון נצמד להגנה מריחות מקפיא נבזיים.
הגישו וחכו למחיאות כפיים!
***
אילה וייס היא בלוגרית אוכל, כותבת תוכן וכותבת בכלל. בזמנה הפנוי היא מלהטטת שלושה ילדים ועסק עצמאי. כשכבר יש לה זמן, היא שותה קפה בגינה. כשתהיה גדולה היא רוצה להיות מתכונאית – שזה כמו מכונאית, רק עם שמן זית.
***
המתכון נכתב בחסות מטבחי הגינה של איסמור – איסמור מובילה בארץ בתחום שיווק מוצרי האיכות לבית ולחצר מוצרים אלה כוללים, בין היתר ברביקיו בנוי, מטבחי גינה וחצר, מתקני שעשועים לילדים, בקתות עץ, מחסני עץ ועוד.