בעיני העולם מתחלק לשני סוגים של אנשים: כאלה שאוהבים עוגות גבינה וכאלה שלא אוהבים.
אני מאלה שמאד אוהבים עוגות גבינה ומכל הסוגים – רק אל תוסיפו לי לשם שוקולד. לאלה שאוהבים כמוני עוגות גבינה מומלץ לטייל באזור קרואטיה. אמנם המטבח הקרואטי לכשלעצמו לא מצטיין בהכנת עוגות גבינה, אך הוא מושפע רבות מהמטבח הסלובקי, ושם האפשרויות בלתי מוגבלות. בחלק גדול של הקונדטוריות בקרואטיה תוכלו למצוא מגוון גדול של עוגות גבינה שהדבר שמייחד אותן זו התחתית.
הפעם בחרתי מתכון לעוגת גבינה עם בצק קריספי במיוחד, כזה שמשאיר טעם של עוד…
עוגת גבינה אפויה
רשימת המצרכים הנדרשת להכנת עוגת גבינה בניחוח קרואטי:
לתחתית קריספית:
1 כוס גדושה קמח
4 כפות סוכר
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה
למלית הגבינה:
סה"כ 1 קילו גבינה, מומלץ לשלב כחלק מקילו הגבינה 250 גרם של גבינת 30%
6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
180 מ"ל כוס חלב (כ- 2/3 כוס)
50 גרם חמאה מומסת
הוראות הכנה:
להכנת התחתית הקריספית יש לחמם את התנור ל-180 מעלות.
יש לנפות את הקמח על נייר אפיה למען הנוחות.
למעבד מזון עם להב ממתכת יש להכניס את הקמח, הסוכר וקוביות החמאה.
יש לעבד עד שמקבלים תערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה
ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
לוקחים תבנית רינג 28 לעוגות ומרפדים אותה בנייר כסף עם נייר אפיה. היתרון של הרינג ללא התחתית זה שהוא מאפשר לעוגות לעלות מאד גבוה. אופן ריפוד הרינג מתבצע בצורה הבאה:
יש לקחת חתיכת נייר כסף גדולה שתכיל קצת יותר מקוטר הרינג. להניח עליה את נייר הכסף. להניח את הרינג על נייר הכסף.
כעת יש לעטוף את הרינג בנייר האפיה והכסף על מנת שיהווה תחתית יציבה לעוגה. בתנועת קיפול מלפפים את נייר האפיה והכסף על הרינג.
וזו התוצאה הסופית:
יש להדק את הבצק בשכבה אחת אחידה לתחתית של הרינג. במידה ובשלבי ההידוק הבצק נדבק לכם ליד ניתן להרטיב מעט את היד ולהמשיך בהידוק. יש לדקור את הבצק במזלג כדי למנוע את שבירת התחתית במהלך האפיה.
אופים כ-15 דקות עד להזהבה. כשהתחתית אפויה מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
מגבירים את חום התנור ל-240 מעלות ומכניסים תבנית מלאה במים רותחים ליצירת אדים בתנור. מניחים את התבנית עם המים בשלב התחתון של התנור. את העוגה לאחר מכן יש להכניס שלב אחד מעל.
להכנת מלית הגבינה: לוקחים שתי קערות ומפרידים את הביצים לחלבונים ולחלמונים.
חלמונים:
חלבונים:
בקערה אחת טורפים את הגבינות עם החלמונים, תמצית הוניל וחצי כוס סוכר.
כעת, מנפים מעל את הקמח
ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה וללא גושים. רק אז יש להוסיף את החמאה המומסת
ואת החלב
ולערבב לתערובת אחידה.
בקערה השניה מקציפים במיקסר את החלבונים עד לקבלת קצף רך.
מוסיפים את שאר הסוכר בהדרגה
ומקציפים עד שמקבלים קצף מבריק ויציב.
12pt;">
מקפלים בהדרגה את הקצף אל הגבינות עד שמקבלים תערובת אחידה ואוורירית.
יוצקים את התערובת לתבנית מעל התחתית האפויה.
מכניסים לתנור (שלב אחד מעל התבנית עם המים הרותחים). ראשית יש לאפות 10 דקות בחום של 240 מעלות עד שהחלק העליון של העוגה יציב ומעט זהוב.
אחרי 10 דקות מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים במשך כשעה עד שקיסם נכנס לעוגה ויוצא ממנה יבש. טיפ: מאחר והעוגה גבוהה, קיסם שיניים רגיל לא יוכל להגיע עד החלק התחתון של העוגה לכן מומלץ להשתמש בשיפוד מעץ.
טיפ נוסף: ניתן לפתוח את דלת התנור מדי פעם כדי לבדוק את העוגה, אך לאחר שהעוגה מוכנה, השאירו אותה בתנור החם לאחר שכיביתם את התנור למשך כחצי שעה לפחות בלי לפתוח את דלת התנור. רק אז תוכלו להוציא ולקרר אותה. פעולה זו תמנע את צניחת העוגה.
לקרר את העוגה ולהתאפק לפחות למשך הלילה. עוגות גבינה תמיד טעימות יותר ביום שלמחרת…
וכך נראה משולש מהעוגה…
בתאבון.
***
מובא בחסות קרואטיה איירליינס, חברת התעופה הלאומית של קרואטיה – החברה מקיימת טיסות מתל אביב לזאגרב בירת קרואטיה ולדוברובניק הנחשבת לאחת מערי החוף היפות בעולם.