Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/prositec/carpe-diem.co.il/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 6630
בורקס קרואטי קל להכנה ~ הדרכות מצולמות

אחרי שהשכן השלישי וגם חבורת ילדות חזרו מחופשת קיץ בלקנית עמוסי חוויות מהרים, אגמים, בתי קפה ציוריים ברחובות אבן עתיקים ואיים מנוקדים על רצועת ים כחול, החלטתי שזהו, אנחנו נוסעים לקרואטיה.

קרואטיה


לאחר שכוך האופוריה, נזכרתי במשכנתא שלא תשלם את עצמה ובשלושת הילדים המחכים לנו בבית.

כשהבנתי שגם השנה כבר לא אגיע אל דוברובניק, ניגשתי למטבח ליצור לעצמי פיסת נחמה מקרואטיה. אין מטייל שחזר מפנינת הים האדריאטי ולא טעם שם את הפאסט-פוד הנפוץ ביותר: הבורק, אותו אנחנו מכירים כבורקס, שנמכר שם טרי וחם בכל קרן רחוב.

רחוב בקרואטיה


הרחק ממחוזות התעשייה והמרגרינה, הבורק הקרואטי ממש לא משמין כמו שהוא נשמע. בצק פילו אפשר למצוא בכל סופרמרקט והוא קל לעבודה ואינו מכיל שומן – חוץ מזה שתמרחו עליו בעצמכם.

עד שטיסה לקרואטיה תהיה כלולה גם בהורוסקופ שלכם, היכנסו למטבח והכינו לכם נחמה קרואטית חמה ופריכה.

להכנת בורק גבינה פשוט וטעים, תזדקקו למעט מאוד מצרכים:

חבילת עלי פילו מהמקפיא בסופר שהפשרתם ללילה במקרר, או כשעתיים על השיש. המתכון יספיק ל-6 יריעות.
גביע וחצי קוטג' 5% שומן או יותר (כל גביע שלם מכיל 250 גרם)
כוס גדושה גבינה מלוחה מגוררת. פטה, בולגרית, מה שיש לכם בבית.
ביצה
כף גדושה קמח לבן
כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור טחון טרי
קערית ובה שמן צמחי או חמאה מומסת
מברשת קטנה
תבנית תנור

ראשית, בואו נכין את המילוי. בקערה גדולה, ערבבו היטב את הגבינות עם הביצה, התבלינים והקמח. החזירו למקרר.

מילוי לבורק
מילוי לבורק לאחר ערבוב

הדליקו את התנור לחום של 180 מעלות וכסו את תבנית התנור בנייר אפייה או ברדיד אלומיניום. כפי שתוכלו לראות בתמונה, נתפסתי על חם ללא שמץ אלומיניום בבית. אל תהיו כמוני. את נייר האפייה, האלומיניום או התבנית הריקה משחו בשומן בעזרת המברשת. הניחו בצד.

תבנית לבורק

פתחו את עטיפת בצק הפילו ופרסו את היריעות בעדינות. יריעות הבצק בחבילה שלי היו מקופלות לחצי מראש וזה מצוין. קפלו את שלכם אם הן שלמות.

יריעות בצק פילו

את שאר היריעות כסו בינתיים במגבת לחה, שלא יתייבשו.

את שאר היריעות כסו בינתיים במגבת לחה

את יריעת הבצק שלפניכם שמנו היטב בעזרת המברשת. עתה הוציאו מהמקרר את המלית שהספיקה להתמצק מעט ושימו בתחתית היריעה שובל מלית של כשתי כפות.

מלית לבורק

קפלו כלפי פנים את שני צידי היריעה

קיפול צד של הבצק לבורק

קפלו את תחתית הבצק מעל למילוי עד לכיסויו, כך:

מקפלים את תחתית הבצק מעל למילוי עד לכיסויו

הברישו את הגליל שנוצר במעט שומן והמשיכו לגלגל. את הבורק המוארך שנוצר הניחו בתבנית המשומנת והברישו היטב בשומן.

בורק ראשון בתבנית

חזרו על התהליך עוד חמש פעמים. העמידו את הבורקים היפים שלכם בשורה בתבנית והתפעלו ממעשה ידיכם.

תבנית בורקים מלאה

אפו את הבורקים בתנור החם כ-25-35 דקות, עד שהם פריכים וזהובים. הניחו להם להתקרר כעשר דקות לפני שתנעצו בהם שיניים.

בורק מוכן

בצק חם טרי ומתפצפץ, מלית גבינה מלוחה וטעימה. עצמו את העיניים וחשבו על קרואטיה.

***

מוגש בחסות סביב עולם – תיירות ללא גבולות.

טיסות לקרואטיה

דילוג לתוכן