המרק הזה הוא אחד מהמתכונים שאני אוכלת מינקות ומבשלת מנערות. אוכל נחמה אמיתי, קל ופשוט להכנה, טעים ביותר והונגרי עד קמצוץ הפפריקה האחרון.

למרבה המזל, המרק שלי עשוי מחומרים שיש לרובנו במקרר ובמזווה. למי אין תפוחי אדמה, פלפלים וקצת קמח? חופן ירקות, תבלין וחצי ושלושים דקות ויש לכם מרק תפוחי אדמה שתכינו גם לנכדים שלכם.

מרק תפוחי אדמה הונגרי

מצרכים:

50 גרם חמאה (כך במקור ההונגרי המושחת. אני שמה 30 גרם)
שני גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות (קלופים אם עציים במיוחד)
בצל קצוץ
ארבעה תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
פלפל אדום או ירוק חתוך לקוביות
2 כפות קמח לבן
כפית פפריקה הונגרית מתוקה
6 כוסות מרק חם. אם המרק שלכם נולד מאבקה, התקמצנו על האבקה או שלמרק שלכם יהיה טעם של מנה חמה.
4 כפות שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

להמיס חמאה בסיר על אש בינונית

להוסיף בצל, גזר וסלרי

ולטגן כמה דקות, עד שהירקות מתרככים.

להסיט את הסיר מהאש לרגע ולהוסיף קמח ופפריקה

לערבב היטב

ולהוסיף תפוחי אדמה, פלפל ומרק.

 

להחזיר לאש ולהביא לרתיחה

להנמיך את האש ולבשל כשלושים דקות, עד שתפוחי האדמה והגזרים רכים למגע.

לכבות אש ולהמתין כרבע שעה. להוסיף שמנת חמוצה, מלח לפי הטעם ולהתענג! חשוב לחמם את המרק (אם נשאר ממנו משהו) מחדש בעדינות, או שהשמנת תתפרק לכם.

בתאבון!

 

***

מוגש בחסות קרואטיה – סלובניה – תיירות ללא גבולות, טיסות ונופשונים לקרואטיה, סלובניה, ומונטנגרו.

דילוג לתוכן